Klassisk svensk massage i Vetlanda

Låt kroppen slappna av en stund genom massage

Klassisk svensk massage kan göras som både helkroppsmassage eller t.ex. rygg, nacke eller områden där du har mest behov. Idrottsmassage kombineras med Hypervolt 2 Pro. Under behandlingen ligger du skönt och avslappnat på en massagebänk i lugn och ro och kroppen får effekter av massage:

 • Ökad blodcirkulation – en bättre borttransport av sk slaggprodukter från muskulaturen. Blodsockerhalten kan sjunka vid en längre massagebehandling.
 • Lymfcirkulationen – Djup massage påskyndar borttransport av vätskeansamlingar (ödem) i kroppen. Ödem uppstår eller ökar risken vid långvarigt stillasittande/stående, muskelskador och träningsvärk. Immunförsvaret och lymfsystemet stärks av massage samt ökar välmåendet.
 • Musklerna Regelbunden massage kan öka muskelns ämnesomsättning och ge en avslappnande effekt på spänd muskulatur. Återhämtning vid träning påskyndas av massage tycker många idrottare. Massage kan öka syre- och näringstillförseln till muskeln vilket är gynnsamt för rehabprocessen.
 • Smärta – Enligt forskning ökar smärtlindrande hormoner i den egna kroppen vid beröring (massage).
 • Nervsystemet – Antistresshormonet oxytocin frigörs vid beröring vilket ger kroppen en lugnande och avslappnande effekt. Känslan för oro och ängslan minskar, humöret och sömnen förbättras samt näringsupptaget i tarmarna ökar vid massage. Kan ge ökad koncentrationsförmåga vid regelbunden massage. Massage kan minska graden av ångest enligt studier.

Har du speciella önskemål om vart du vill fokusera med massage säg till så löser jag det.

Minsta tid för massagebehandling är 30 min.

Tips! Företag kan ge sin personal möjlighet till massage, kontakta mig för mer information vid intresse för företagsmassage. Kvitto ges för dig som vill utnyttja friskvårdsbidraget hos ditt företag.

Välkommen till massage i trevlig lokal mitt i centrala Vetlanda.
Jag är diplomerad massageterapeut. Välkommen!

Frågor om massage

Egentligen passar massage för de flesta människorna. Man behöver inte ha något direkt problem med kroppen för att ta massagebehandling.

Du som anställd har ofta ett friskvårdsbidrag som gäller ett år i taget. Massage är godkänt för att utnyttja sitt friskvårdsbidrag. När du beställer vårt sk friskvårdskort får du ett kvitto (Betalningsbekräftelse) där det står att det gäller massagebehandling.

Är det november, december och du inte utnyttjat ditt bidrag kan du vara lugn. Du beställer då behandlingar för den summa du har rätt till och får kvitto på det och lämnar till löneansvarig. Du kan boka ditt besök nästa år i lugn och ro.

Alla bokningar görs via Boka Direkt där du enkelt hittar en tid som passar dig. Vid första besöket får du ett fysiskt friskvårdskort där vi skriver upp bokade datum mm – detta kort kan du sätta på kylskåpet hemma så har du något trevligt att se fram emot!

OBS! Du måste betala och få kvitto för innestående år – det går ej få bidrag i efterhand nästa år. Därför är det viktigt passa på att boka nu direkt!

Läs mer och beställ här!

Genom tjänsten Boka Direkt är det nu mycket enkelt att boka en tid som passar just dig. Gå igenom stegen nedan så du snart reserverad din egna tid!

 1. Klicka här för att gå till Boka Direkt
 2. Tryck på Boka bredvid den behandling du önskar.
 3. Gå vidare och fyll i uppgifterna som tillfrågas.

Laserbehandling, även känd som medicinsk laser eller LLLT (lågeffektlaser), har sedan 1960-talet varit en beprövad metod för att stimulera kroppens naturliga läkande förmåga med hjälp av ljusvågor. Med över 4000 publicerade studier på både celler, djur och människor är laserbehandling en kliniskt beprövad och evidensbaserad metod för att lindra olika skador och besvär i kroppen.

Fördelar med Laserbehandling:

 • Inflammationsmodulerande: Reducerar inflammationer.
 • Smärtlindrande: Effektiv vid smärta och stukningar.
 • Minskar svullnad: Idealisk för akuta skador och svullnader.
 • Påskyndar läkning: Främjar snabbare läkningsprocess.
 • Användas på akuta skador: Utmärkt komplement vid akuta besvär.
 • Användas på långvariga och svårbehandlade besvär: Ger positiva resultat även vid svårbehandlade tillstånd.
 • Riskfritt: Icke-invasiv, inga nålar eller liknande.
 • Milda, få biverkningar: Säker behandlingsmetod.
 • Det känns inte: Smärtfri behandling.
 • Kan ge snabbt resultat som håller över tid: Hållbara resultat.

Hur fungerar det?

Våra celler reagerar på ljus, och laserljusets våglängder stimulerar aktiviteten i cellernas mitokondrier. Denna process stödjer kroppens läkningssystem vid olika besvär och sjukdomstillstånd. Laserbehandling kan utföras hemma eller genom en laserspecialiserad vårdgivare på en mottagning, där en mer kraftfull utrustning används.

Mottagning

Du kan få en diagnos, behandlingsplan och laserbehandling genom att boka en tid för ett fysiskt besök. Jag erbjuder alternativ som passar dina behov för att säkerställa snabb och effektiv smärtlindring. Kontakta mig för att ta det första steget mot en smärtfri och hälsosam tillvaro.

Den svenska klassiska massagen mjukar upp spända muskler och tänjer bindväv. Den ökar även välbefinnandet och blodcirkulationen samt är även djupgående och läkande. Själva musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar.

En fråga som ofta återkommer när kunder ringer eller mejlar mig är just, hur mycket kostat det? Det är helt normalt att fråga och givetvis har jag svar. Det finns olika behandlingar och således även olika priser. Jag har samlat alla priser för de behandlingar jag erbjuder på en egen sida som heter Priser. Priser kan ändras under året pga läget i världen med inflation, kostnadsökningar mm. Mitt mål är dock att hålla så bra priser jag kan för dig som kund.

Hos Aizhans Massage & Hälsa erbjuder jag flera olika behandlingar som du kan se här.

Aizhan Henrysson
Aizhan Henrysson

Utbildad medicinsk massage- & laserterapeut. Brinner för att hjälpa människor med hälsa och utveckling. Det bästa ligger framför!

Artiklar: 21