Terapeutisk massage

Vad är terapeutisk massage?

Terapeutisk massage handlar om bl.a. idrottsmedicin och skadelära, rehabilitering, grundläggande kliniska funktionstester, neurologiska tester, sensor och motorik.

Har du ont i axel, nacke, höft, knä, fot eller ländryggen då kan jag hjälpa dig med undersökning och sedan ge behandling på och omkring de områden som besvärar.

Första besöket börjar med anamnes och tester (kort undersökning). Därefter följer behandling och ev tips på övningar.

Som terapeut hittar jag den behandlingsmetod som passar just dig och som kombineras med olika metoder såsom triggerbehandling (smärtpunkter) med laser. (PRT, MET, Hypervolt Pro tryckpistol).

Några av fördelarna med terapeutisk massage är:

  • Muskelförbättring. Massage mjukar upp både muskler och vävnader och ökar blodcirkulationen.
  • Stärker immunförsvaret. Massage ökar antalet vita blodkroppar i kroppen, vilket gör att man blir mer motståndskraftig mot infektioner.
  • Motverkar stress. Vid beröring och massage frigörs ”må-bra-hormonet” oxytocin. Hormonet verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket.
  • Påskyndar läkning och återhämtning. Genom massage får du en ökad syretransport till musklerna vilket leder till att läkning och återhämtning går snabbare.
  • Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk. En vanlig anledning till huvudvärk är spänningar i axlar och nacke. Dessa muskler mjukas upp med hjälp av massage.
  • Minskar oro och depression. Massage minskar produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin och ökar halterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin.

Aizhan Henrysson
Aizhan Henrysson

Utbildad medicinsk massage- & laserterapeut. Brinner för att hjälpa människor med hälsa och utveckling. Det bästa ligger framför!

Artiklar: 21