Myofascial träning

Formen följer funktionen och funktionen ändras med formen.

Detta är regel nummer ett inom myofascia träning. Alla lever vi våra liv och kroppen ändras med tiden efter de funktioner vi ger den. Olika skador, sjukdomar, stress och psykiska besvär kan också påverka vår kroppshållning. Hållning innebär att hela kroppen är i en centrerad position som ger dynamisk stabilitet och balans. Allt fungerar utifrån denna position. Ändringar sker under livets gång, vilket skapar ett rörelsemönster som leder till spänningar i kroppen. Detta orsakar kompensation, vilket betyder att vissa delar av kroppen överbelastas och leder till olika inflammationer i leder och muskler. Därför behöver vi strukturell integration, vilket innebär rörelser som hjälper oss att bygga om (re-modellera) kroppen genom fascia träning.

För en kropp i balans

T.v: Balans. T.h: Obalans.

Bildligt talat kan man föreställa sig ett hus med problem i grunden, vilket gör att hela huset blir obalanserat. Som människor försöker vi ofta fixa de synliga konsekvenserna, som till exempel att laga taket på huset när man egentligen borde laga grunden. Samma sak gäller för kroppen; man behöver en kroppsläsning för att hitta det primära mönstret i kroppen.

Kort sagt blir man som en arkitekt för sin kropp, vilket tar tid. Den goda nyheten är att fascia har flera kapaciteter, och en av dem är anpassningsbarhet. Så formen följer funktionen. Oavsett vad man gör påverkar man sin kropp.

Boka myofascial individuell träning

Välkommen!

I framtiden kommer jag att öppna upp myofascial gruppträningspass. Under tiden förbereder jag mig för detta. Redan nu har jag öppnat upp för individuella myofascialträningar. Inledningsvis ger jag 20% rabatt under min sommarpraktik i maj och juni. Du kan boka genom Boka Direkt – 1 timme för 700 kr, nu 560 kr med rabatt.

Så passa på innan semestern och gör en bra hälsoinsats genom att börja bygga om din kropp – från insidan och ut. Jag ser fram emot att följa din resa!

Klicka här för tidsbokning. Sök individuell myofascial träning. (längst ned på tjänsterna)

Aizhan Henrysson
Aizhan Henrysson

Utbildad medicinsk massage- & laserterapeut. Brinner för att hjälpa människor med hälsa och utveckling. Det bästa ligger framför!

Artiklar: 21